NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Het milieu verbeteren met een duurzame levensstijl

1 Minuten lezen

Met een duurzame leefstijl kun je jouw energieverbruik verminderen en het milieu een goede dienst bewijzen. In deze blog lees je enkele handige tips om jouw levensstijl duurzamer te maken en daarmee het milieu te verbeteren.

Ga meer bewegen

Minstens 30 minuten per dag sporten of bewegen wordt aanbevolen en is goed voor je. Voor veel mensen is dit een uitdaging, omdat ze een drukke of zware baan hebben. Een bruikbare tip is om vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Doe voortaan je boodschappen met de fiets, want dat is beter voor jou en voor het milieu. Ook kun je met de fiets naar het werk als je iets eerder opstaat. Mocht je ver moeten reizen voor je werk, zou je alsnog het openbaar vervoer kunnen overwegen, omdat dit beter is voor het milieu.

Minder televisie kijken

De tweede tip is om minder televisie te kijken. Na een zware werkdag ploffen veel mensen direct op de bank om urenlang televisie te kijken. Probeer de televisie eens wat vaker uit te zetten. Dit is beter voor het milieu en er zijn nog zoveel andere leuke dingen die je kunt doen. Een wandeling maken verlaagt je stress enorm, omdat je lekker tot rust kan komen. Als je vervolgens op tijd naar bed gaat kun je ook jouw stress verminderen, want een goede nachtrust is daarvoor belangrijk.

Probeer zuiniger om te gaan met je energieverbruik

Als je een jaar lang zuiniger om zou gaan met je energieverbruik kun je aardig wat kosten besparen. Korter douchen, de verwarming lager zetten en apparaten vaker uitzetten zijn enkele simpele voorbeelden hoe je dit kunt doen. Een duurzame leefstijl begint met bewustwording en is niet zo moeilijk als veel mensen vaak doen vermoeden.

Overweeg om te investeren in je woning

Mocht je in de financiële positie zijn om te investeren in je woning kies dan voor het aanleggen van isolatie. Woningisolatie zorgt voor een extra dosis wooncomfort en bespaart je maandelijks vele energiekosten. Je woningwaarde stijgt door deze investering en hij is goed voor het milieu. Echt een investering die je goed moet overwegen. Wil je nog duurzamer worden kun je altijd nog kijken naar andere opties zoals: zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Al deze opties verminderen de CO2 uitstoot van je woning en zijn daarom super milieuvriendelijk.

Gerelateerde berichten
Besparen

Help het milieu en laat je woningwaarde stijgen

2 Minuten lezen
Als je ervoor kiest om duurzamer te gaan wonen, heb je twee keuzes. De ene is duurzamer gaan leven (bewust met je…
Besparen

Besparen op wonen

2 Minuten lezen
Kom je nu op een leeftijd dat je toe bent aan je eigen plekje? Of heb je eindelijk een vaste baan en…
BesparenEnergie

Dit is waarom u gebruik moet maken van een energievergelijker

2 Minuten lezen
Het is de kunst om dingen simpel te houden. Een energievergelijker zorgt ervoor dat energie vergelijken ook simpel blijft. Zo was het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *