NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Voor- en nadelen van wonen in een dorp

2 Minuten lezen

Woon jij in een stad maar ben je niet meer tevreden met waar je nu woont? Misschien is in een dorp wonen wel iets voor jou. Het is lastig om hier achter te komen zonder het echt te doen. In dit artikel geven we je een aantal voordelen en nadelen van wonen in een dorp zodat je een redelijk goede afweging kan maken of het iets is voor jou of niet.

Minder drukte

Het eerste belangrijke verschil tussen een dorp en een stad is dat er in een drop veel minder drukte is. Zowel als mensen op straat en in winkels als verkeer in de buurt en dergelijke. Zo hoef je in een dorp bijna nooit in de rij te wachten in de supermarkt. Dat is natuurlijk wat anders voor mensen die naar Den Haag verhuizen. Ook kun je bijvoorbeeld makkelijker je kinderen buiten laten spelen omdat er minder verkeer is. Hierdoor heb je ook veel meer ruimte om je auto te parkeren, en dat zonder te hoeven betalen. Voor sommige mensen is die rust om je heen ideaal, andere omarmen juist liever de drukte.

Gemeenschap

In een grote stad ben je heel erg anoniem. Bijna iedereen die je op een dag tegenkomt heb je nog nooit eerder gezien. In een dorp is dat heel anders. Iedereen kent elkaar en is met elkaar in contact. Ook kom je vaak dezelfde mensen tegen in winkels en op straat. Waar je dan gedag tegen zegt of even een praatje mee maakt. Daardoor heb je in een dorp veel meer een gevoel van gemeenschap. En daarom is het in een dorp ook makkelijker om sociale contacten te leggen ondanks dat er minder mensen zijn. Dit is ook ideaal voor opgroeiende kinderen.

Veiligheid

Nou is het niet altijd zo dat een dorp veiliger is dan een stad, maar over het algemeen wel. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam loopt zie je toch veel onfrisse types rondlopen. Zo is er ook meer criminaliteit in steden, zijn er meer zwervers en is er meer geweld en drugshandel op straat. In een dorp heb je dat allemaal veel minder. Dit komt ook door een stukje sociale controle en ons kent ons. Wil je bijvoorbeeld wegtrekken om naar een veiligere omgeving te gaan dan kan je kiezen voor woningontruiming Leiden om al je spullen mee te nemen die je niet nodig hebt op de nieuwe locatie.

Minder kansen

Het eerste nadeel wat we willen benoemen van een dorp is dat er minder kansen liggen dan in de stad. In een stad heb je gewoon veel meer. Zo heb je veel meer opleidingen en kansen op banen in de stad. Dus als je jezelf wilt ontwikkelen zal je echt naar de stad toe moeten. Of in ieder geval dicht in de buurt van een stad moeten wonen.

Minder bruisend

Naast dat er minder kansen zijn in een dorp, gebeurt er ook minder en is er minder te doen dan in een stad. Als je naar en stadscentrum gaat is er altijd wel iets te beleven, dat heb je in een dorp niet. De huizen zijn er door de bebouwing vaak ook hoger waardoor je een verhuislift Den Haag goed kan gebruiken voor inboedel die je niet via de trap naar boven kan krijgen. Ook is er in het uitgaansleven weinig te ontdekken in een dorp. In een stad heb je natuurlijk veel meer barretjes, clubs, kroegen, restaurant, bioscopen enzovoort. Je mist gewoon een paar uitgaansvoorzieningen in een dorp.

Dit zijn volgens ons de belangrijkste voor en nadelen van wonen in een dorp. Hopelijk weet je hierdoor beter of wonen in een dorp iets is voor jou. 

Gerelateerde berichten
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *