NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Duurzame woningen stijgen in waarde

2 Minuten lezen

Het milieu is veel terugkomend thema bij de overheid. Subsidies op duurzame werkzaamheden zijn enorm hoog, omdat de overheid de toename van duurzame woningen wil toejuichen. In deze blog lees je waarom je zou moeten investeren in een duurzame woning.

Isolatie werkzaamheden

Persoonlijk heb ik er een hekel aan dat het in de winter koud is binnen. Zelf ben ik een enorme koukleum en buiten vriezen mijn tenen er dan af. Binnen wil je dan lekker warm zitten en dus vind ik het verschrikkelijk als ik binnen koude tenen heb of een hele warme trui aan moet doen.
Als je jouw woning laat isoleren heb je hier geen last meer van, want een goed geïsoleerde woning houdt warmte beter binnen en heeft een heerlijk binnenklimaat (en gezond). Dus geen hoge verwarmingskosten meer, maar toch lekker genieten. Naast de hoge wooncomfort zorgt isolatie er ook voor dat je geen of nauwelijks meer last hebt van tocht in huis. Tocht is niet alleen vervelend, het is ook nog eens ongezond, want er komen veel bacteriën in vrij. Ondanks de kosten die je moet investeren is isolatie altijd een goede optie in mijn ogen.

Een warmtepomp aanschaffen

Door de cv-ketel op gas stoten mensen enorm veel CO2 uit. Je hebt vast weleens gehoord van dit probleem en dat het milieu verbetert moet worden door dit te verminderen. Dit kan door een warmtepomp aan te schaffen. Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel. Een vorm van groene energie en dus veel milieuvriendelijker. Tuurlijk je moet een flink bedrag uitgegeven als je een warmtepomp wilt hebben in huis, maar het heeft ook vele voordelen. Je energiekosten worden eigenlijk direct minder. Daarnaast kan je energielabel van je woning omhoog gaan. Hierdoor wordt jouw huis een stuk meer waard. Dus mocht je het ooit willen verkopen, dan kun je er meer voor vragen en krijgen. Bij de aanschaf kun je dus kortingen krijgen van de overheid in de vorm van subsidies en je reduceert jouw CO2 uitstoot (die je eerst had door de cv-ketel op gas) tot nul. Dus je draagt je steentje bij aan een beter milieu.

Toekomstgerichte woningen

Een beter milieu is een taak van ons allemaal, één persoon gaat geen verschil maken, maar het is een begin. Jaren geleden dachten mensen dat niemand zonnepanelen zou hebben en nu zie je in bijna elke straat wel een huis met pannen die geïnstalleerd zijn op hun dak. Een warmtepomp voor de woning wordt ook steeds populairder. Dus ik zou serieus gaan kijken naar de opties voor jouw woningisolatie werkzaamheden. Het hoeft niet gelijk heel duur te worden, je kunt ook bijvoorbeeld ervoor kiezen om enkel en alleen alle naden en kieren te dichten. Dit levert al veel wooncomfort op en je gaat al minder energie verspillen. Het milieu moeten we gaan verbeteren en jij kunt hierbij helpen.

Gerelateerde berichten
Huis

Hoe een seniorenverhuizing eruit ziet

2 Minuten lezen
Een seniorenverhuizing is een verhuizing waarbij oudere volwassenen verhuizen van hun huidige woning naar een nieuwe locatie die beter past bij hun…
Huis

Ledverlichting voor in de huiskamer

2 Minuten lezen
Ledverlichting kan op verschillende manieren in de huiskamer worden gebruikt om de sfeer en functionaliteit te verbeteren. Hieronder vind je enkele voorbeelden…
Huis

Maak een einde aan slapeloze nachten met een hordeur

2 Minuten lezen
Iedereen is wel bekend met het niet kunnen slapen op een warme zomernacht, omdat er een irritante steekvlieg over je hoofd heen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *