NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Besparen op wonen

2 Minuten lezen

Kom je nu op een leeftijd dat je toe bent aan je eigen plekje? Of heb je eindelijk een vaste baan en kan je gaan kijken voor een koophuis? Dan wordt het binnenkort tijd om te gaan verhuizen! Een huis zoeken dat bij je past is nog niet zo makkelijk. Het is een grote investering en daar wil je dus eerst goed over nadenken. Vaak zie je wel een mooi huis maar is het te duur. En de andere keer zie je een huis dat perfect past bij je budget maar voelt het gewoon niet goed genoeg. Je hypotheek berekenen is wel handig om eerst te doen voordat je voor huizen gaat kijken. Zo kan je precies zien waar je op kan zoeken. Als je dan eindelijk je ideale huis hebt gevonden, kan het spannende moment eindelijk beginnen: verhuizen! Voordat je zomaar gaat verhuizen is het verstandig om eerst een plan van aanpak te maken. Verhuizen is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Het neemt veel tijd in beslag en is zwaar werk. Het komt ook vaak voor dat je spullen kwijtraken of kapot gaan. Een verhuisbedrijf inhuren is dus ook niet gek om te doen als je het kan uitbesteden.

Zuiniger wonen

Nu je een nieuwe start maakt als het ware, heb je een mooie kans om dingen slimmer aan te pakken. Als je een nieuwe woning instapt kan je het beste gelijk aanpassingen maken. Als je dit later nog wilt doen kost het meer tijd. Focus bijvoorbeeld eens om zuiniger te gaan wonen. Dit kan je doen door duurzame stappen te nemen. Er zijn veel verschillende aspecten van het huis waar je dit op kunt toepassen. Kijk eens of je in aanmerking kan komen voor een warmtepomp of zonnepanelen. Net als met de warmtepomp kan je subsidie voor zonnepanelen aanvragen. Dit is het mooie aan duurzaamheid. Terwijl je een steentje bijdraagt aan een betere wereld kan je ook voor jezelf flink wat geld besparen. Je kan er ook voor kiezen om kleinere aanpassingen te maken. Waterbesparende kranen en een waterbesparende douchekop helpen al heel veel. Energie besparen kan op veel manieren. LED-verlichting is toch wel de meest voor de hand liggende. Het kost niet veel tijd en geld maar kan je op lange termijn wel veel besparen. 

Een VvE

Ga je niet in een koophuis wonen maar ben je van plan om naar een woningcomplex te gaan? Dan wordt je lid van een VvE. Een VvE beheerder is verantwoordelijk voor de administratie en onderhoud. Sommige mensen hebben daar een beetje een slecht vooroordeel over. Maar daar hoef jij je geen zorgen om te maken. In Nederland zijn de meeste goed georganiseerd. Het is wel verstandig om een paar tips mee te nemen. Voordat je in een woningcomplex gaat wonen is het goed om eerst zoveel mogelijk vragen te stellen. Hoe communiceert de VvE? Zijn er speciale regels? Enzovoort. Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Zo kom je in de toekomst minder problemen tegen. Ten tweede is het verstandig om altijd zo snel mogelijk de mensen te leren kennen. Hierbij bedoel ik natuurlijk je buren en de andere VvE bestuursleden. 

Gerelateerde berichten
Besparen

Help het milieu en laat je woningwaarde stijgen

2 Minuten lezen
Als je ervoor kiest om duurzamer te gaan wonen, heb je twee keuzes. De ene is duurzamer gaan leven (bewust met je…
Besparen

Het milieu verbeteren met een duurzame levensstijl

1 Minuten lezen
Met een duurzame leefstijl kun je jouw energieverbruik verminderen en het milieu een goede dienst bewijzen. In deze blog lees je enkele…
BesparenEnergie

Dit is waarom u gebruik moet maken van een energievergelijker

2 Minuten lezen
Het is de kunst om dingen simpel te houden. Een energievergelijker zorgt ervoor dat energie vergelijken ook simpel blijft. Zo was het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *