NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Help het milieu en laat je woningwaarde stijgen

2 Minuten lezen

Als je ervoor kiest om duurzamer te gaan wonen, heb je twee keuzes. De ene is duurzamer gaan leven (bewust met je energieverbruik omgaan) en de andere is investeren in de duurzaamheid van je woning. Veel mensen kijken op tegen het doen van deze grote investeringen, maar vergeten echter wel dat je woningwaarde hierdoor stijgt. In deze blog lees je over welke investeringen het gaat en wat de voordelen zijn. Voor grootgrondbezitters met meerdere panden is het interessant om het beheer van je huizen en bedrijfsverzamelgebouwen uit te besteden, zoals aan bijvoorbeeld VvE beheer Hoofddorp. Het is dan makkelijker om je te richten op innovatie en milieu om de woningwaarde te laten stijgen terwijl je kostbare tijd bespaart op de algemene taken van vastgoedbeheer.

Isolatie

Door je woning te laten isoleren kun je jaarlijks enorm veel kosten besparen. Een ander mooi voordeel is dat je wooncomfort omhoog gaat door isolatie. De warmte in je woning blijft namelijk beter binnen, waardoor je een heerlijke binnentemperatuur hebt. Het zal ook veel minder tochten in je woning door de isolatie. Investeren in isolatie kan duur zijn, maar met de jaarlijkse besparingen kun je deze investering binnen enkele jaren gemakkelijk terugverdienen. Daarnaast krijg je subsidie voor de investering en verhoogt het de waarde van je woning.

Zonnepanelen

Een andere rendabele investering is het aanschaffen van zonnepanelen. Met de aankoop van zonnepanelen kun je jaarlijks honderden euro’s besparen. De installatie van zonnepanelen duurt ongeveer twee weken, maar dan kun je gaan genieten van de lange levensduur van de zonnepanelen (ongeveer 25 jaar). Het opwekken van energie via zonnepanelen is schoon en gebeurd geluidloos. Nadeel van het investeren in zonnepanelen is dat je geen subsidie krijgt, maar een voordeel is wel dat je de btw kan terugvragen.

Koop een warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke alternatief voor een cv-ketel. De meeste huishoudens maken nog gebruik van een oude op gas gestookte cv-ketel en het nadeel hiervan is dat die enorm slecht zijn voor het milieu. Een warmtepomp stoot geen CO2 uit en is dus veel beter voor het milieu. Als je een warmtepomp wilt kopen kun je subsidie krijgen en het verhoogt de waarde van je woning. Dit komt doordat je woning duurzamer wordt en het energielabel van de woning omhoog gaat.

Goed voor het milieu

De bovenstaande investeringen zijn niet alleen goed voor het verhogen van je woningwaarde, maar ook voor het helpen van het milieu. Door deze investeringen zal jouw huishouden minder CO2-uitstoten en de vervuiling van het milieu helpen verminderen. Alleen samen kunnen we het milieu verbeteren, maar het is nooit verkeerd om je verantwoordelijkheid te nemen en te kiezen voor een beter milieu. Op de lange termijn zul je er veel plezier uit halen, een goed gevoel en een goede financiële deal.

Gerelateerde berichten
Besparen

Het milieu verbeteren met een duurzame levensstijl

1 Minuten lezen
Met een duurzame leefstijl kun je jouw energieverbruik verminderen en het milieu een goede dienst bewijzen. In deze blog lees je enkele…
Besparen

Besparen op wonen

2 Minuten lezen
Kom je nu op een leeftijd dat je toe bent aan je eigen plekje? Of heb je eindelijk een vaste baan en…
BesparenEnergie

Dit is waarom u gebruik moet maken van een energievergelijker

2 Minuten lezen
Het is de kunst om dingen simpel te houden. Een energievergelijker zorgt ervoor dat energie vergelijken ook simpel blijft. Zo was het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *