NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Sluit je deuren en ramen goed om inbraak te voorkomen

2 Minuten lezen

Wil je een inbraak bij jouw woning voorkomen, sluit dan altijd goed de deuren en ramen. Helaas is dat niet altijd genoeg, omdat inbrekers sluw zijn en veel gespecialiseerde methodes gebruiken. In deze blog lees je daarom nog enkele handige tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

Zorg voor goed zicht op je woning

Een woning met een tuin met veel struiken, muren of schuttingen is ideaal voor inbrekers, omdat ze zich daarachter kunnen verschuilen. Het is ook handig om een automatische nachtlamp aan te schaffen, omdat inbrekers dan zichtbaarder zijn voor buurtbewoners. Inbrekers zullen wellicht niet eens het risico willen lopen om daar in te gaan breken. Beveiligingscamera’s hebben eigenlijk dezelfde functie namelijk inbrekers afschrikken.

Wil je dergelijke onderhoudstaken, zoals beveiligen van huizen, over laten aan een externe partij indien je meer dan één pand hebt? Dat kan je doen bij VvE beheer Hoofddorp. Zo heb je zelf minder werk aan aan woonbeveiliging en dergelijke.

Maak geen domme fouten

Inbrekers worden zoals eerder gezegd steeds slimmer en sluwer, voorkom daarom dat je domme fouten maakt waar inbrekers van kunnen profiteren. Vermijd social media als je op vakantie gaat, want inbrekers houden dit in de gaten. Een ander voorbeeld is dat je niet je sleutels onder een bloempot of onder de deurmat laat, want inbrekers kennen deze plekken ook. Laat ook geen autosleutels voor het raam slingeren, want inbrekers gooien een steen door de ruit en zijn er vandoor.

Koop goede sloten voor je ramen en deuren

De meeste inbrekers hebben weinig moeite met oude sloten en verbreken deze met een schroevendraaier of een koevoet. Wil je inbraken voorkomen dan is het aan te raden om contact te zoeken met een goede slotenmaker. De slotenmaker kan speciale veiligheidssloten aanbrengen die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit type sloten is een nachtmerrie voor inbrekers, omdat deze moeilijk te kraken zijn. Vergeet ook niet je achterdeur en je ramen. Sommige inbrekers boren een gaatje in je kozijn en gaan dan via het raam naar binnen. Raamisolatie kan een oplossing zijn om dit te voorkomen, want dat verhoogt de veiligheid van je woning.

Een alarmsysteem

Tenslotte kun je nog een alarmsysteem installeren voor je woning. Echter is dit niet altijd succesvol, want als het alarm afgaat nemen inbrekers alsnog buit mee en gaan ze snel weg. Je moet wel direct de politie bellen, maar de politie is er vaak pas na tien minuten. Er is een kans dat de politie de daders alsnog te pakken krijgt, maar soms is dit helaas niet het geval. Hopelijk zal je na het lezen van deze tips geen last (meer) krijgen van inbraken. Met goede sloten van een slotenmaker verklein je de kans op inbraak in ieder geval enorm.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Beheren van VvE Amsterdam door een specialist

1 Minuten lezen
Het beheren van een VvE Amsterdam voor diverse huizen kan door een specialist gedaan worden. Dan heeft men een vele malen efficiëntere…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *