NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Wat moet je doen bij inbraakschade?

2 Minuten lezen
inbraakschade huis

Je hoopt uiteraard dat het je nooit zal overkomen, maar met meer dan 100 inbraakpogingen per dag is die kans dat ze bij jou proberen in te breken er uiteraard wel. Huizen worden wel steeds beter beschermd, maar dit weerhoudt inbrekers er vaak niet van, om het te proberen. In deze blog lees je wat je moet doen als jouw woning inbraakschade heeft opgelopen.

Foto’s maken als bewijs

Wil je bij de verzekeraar de schade vergoed krijgen, dan zul je foto’s moet maken van de inbraakschade. Hoe meer en hoe beter de kwaliteit van de foto’s, hoe groter de kans is dat je alles terug krijgt. Inbrekers gebruiken vaker bruut geweld om binnen te komen, zoals de deur intrappen. Dit doen ze omdat mensen betere sloten hebben laten maken. Een deur trap je zo in, maar als er op kniehoogte een extra slot zit, is dit een stuk lastiger.

Laat de schade herstellen door een slotenmaker

Een goede slotenmaker kan de aangerichte schade herstellen. Soms kan die dit zonder nieuwe schade aan te richten, maar in sommige situatie moet er meer gebeuren. Het voordeel is wel dat een slotenmaker vaak binnen een half uur al bij jouw woning kan zijn (of de volgende dag, als er geen haast is). Dit is dus ook handig als je sleutel afgebroken in een slot blijft hangen.

Probeer een herhaling te voorkomen

Het is vreselijk dat er is ingebroken, maar je moet door. Je wilt daarom er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Dit mag nooit meer gebeuren. Met de slotenmaker kun je dus voor nieuwe sloten gaan. Sloten met een keurstempel (hoge kwaliteit), die als veiligheidssloten dienen. Ook kun je andere preventiemaatregelen nemen om een herhaling te voorkomen. Een alarmsysteem of een nachtlamp die aanspringt kan daders weg schrikken. Dat kun je ook bereiken met een waakhond of door camera’s op te hangen. Inbrekers proberen dit soort woningen meestal te vermijden. Hang ook een bordje op bij de voor- en achterkant van je woning van deze middelen (hond en camera’s).

Wacht niet te lang

Is er ingebroken bij je ga dan niet treuzelen. Bel de politie, doe aangifte en maak foto’s van de inbraakschade. Daarnaast moet je natuurlijk bewijs zoeken (garantiebewijs bijvoorbeeld) van de waardevolle spullen in jouw woning. Mijn advies zou zijn om de volgende dag al contact op te nemen met een goede slotenmaker in jouw buurt en te gaan investeren in betere en veiligere sloten voor jouw ramen en deuren. Hopelijk helpt dit om nooit meer in deze situatie terecht te komen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Inbraakherstel voor je deuren

2 Minuten lezen
Inbraakherstel is het proces van het herstellen van schade die is veroorzaakt door een inbraak in een gebouw of woning. In dit…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *