NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Veilig kunst kopen

2 Minuten lezen
schilderij aan de muur

Veilige moderne kunst kopen? Of wil je een afscheidcadeau collega veilig kopen? Bronzen beelden online kopen? Of wil je een sculptuur veilig online kopen?

Ben je op zoek naar moderne kunst? Wil je moderne kunst velig kopen als afscheidscadeau voor je collega of misschien wel voor vrienden of familie? Ben je een liefhebber van moderne kunst of heb je collega’s en kennissen die liefhebber zijn van moderne kunst? Wil je dit veilig online kopen?

Wanneer je hebt besloten om kunst cadeau te geven aan een collega of een vriend of vriendin, dan moet je jezelf eerst goed verdiepen in het interieur van deze vriend, vriendin of collega. Het is erg belangrijk dat je zorgt voor een mooi cadeau dat ook daadwerkelijk past in het interieur van degene die het cadeau gaat ontvangen. Het is erg jammer wanneer je lang hebt gezocht naar een mooi cadeau om er vervolgens achter te komen dat dit cadeau of kunstwerk totaal niet in de inrichting van degene die het cadeau ontvangt past. Ga goed na welke inrichting de persoon heeft in zijn of haar huis. Komt het kunstwerk in de hal? Of komt het kunstwerk in de woonkamer? Het kunstwerk kan natuurlijk ook terechtkomen in de slaapkamer of zelfs in de badkamer, dus ga goed na welke interieurstijl de desbetreffende persoon erop nahoudt. 

Kunst uitzoeken

Houd ook zeker rekening met de grootte van het kunstwerk. Je wilt natuurlijk niet aankomen met een piepklein schilderij en er dan achter komen dat de ontvanger het huis vol heeft hangen met gigantische schilderijen op hele grote muren. Jouw schilderij zal in dit huishouden helemaal niet opvallen en dit zou erg jammer zijn. Ook moet je zorgen dat de schilderijen die je meebrengt niet te groot zijn. Het zou ook zeer jammer zijn wanneer het schilderij dat je meebrengt veel te groot is voor de bestemde plek. Vraag jezelf bij het uitzoeken van een schilderij ook af of het schilderij liggend of staand moet zijn. Een staand schilderij zal beter passen bij een hoge muur terwijl een lange horizontale muur beter af zou zijn met een liggend schilderij. 

Verschillende kunstwerken

Je zou er ook voor kunnen kiezen om verschillende kunstwerken te geven, kunstwerken die elkaar complimenteren. Zo zou je een schilderij met een bijpassend beeld kunnen geven, die samen een mooi geheel vormen en de juiste sfeer meebrengen. Naast dit alles moet je jezelf ook afvragen welke soort kunt de ontvanger eigenlijk echt mooi vindt. Sommige mensen houden vooral van abstracte kunst terwijl anderen historische kunt heel mooi vinden. Wat in ieder geval belangrijk ik bij het geven van kunst is dat je als gever goed in de gaten houdt wat de persoon die de kunst zal ontvangen nou eigenlijk echt mooi vindt. Uiteindelijk is het de ontvanger die de kunst moet ophangen of neerzetten.

Gerelateerde berichten
Interieur

De veelzijdigheid van kunststromingen

3 Minuten lezen
Kunst is een spiegel van de ziel en een expressie van het onuitsprekelijke. Het heeft de kracht om ruimtes te transformeren en…
Interieur

Heb jij nog een ‘tijdloos’ interieur?

2 Minuten lezen
Met het decoreren van een specifieke ruimte in je woning, kan je zeer veel kanten op. Verschillende objecten, ter decoratie, kunnen bijdragen…
Interieur

De voordelen van kunststof houten jaloezieën

1 Minuten lezen
Hout is een van de populairste ontwerpelementen dankzij de tijdloze stijl en duurzaamheid. Van enorme eettafels met levende randen tot kunst van…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *