NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

De voordelen van kunststof houten jaloezieën

1 Minuten lezen
Houten jaloeziëen

Hout is een van de populairste ontwerpelementen dankzij de tijdloze stijl en duurzaamheid. Van enorme eettafels met levende randen tot kunst van naaldhout, dit natuurlijke element heeft de laatste jaren alleen maar aan populariteit gewonnen. Steeds vaker vullen imitatiehoutproducten de schappen, vooral als het gaat om vloeren en raamdecoratie.

Er zijn veel redenen waarom je jaloezieën van imitatiehout in je interieur zou moeten verwerken. Hieronder laten we je de voordelen van jaloezieën van imitatiehout zien en geven we advies over hoe je deze prachtige raambekleding kunt gebruiken.

Voordelen van houten jaloezieën

Houten jaloezieën worden gemaakt van een breed scala aan materialen, waaronder zowel echt als imitatiehout. In het verleden werden jaloezieën van imitatiehout vaak als goedkoop aan die van echt hout beschouwd, simpelweg omdat ze er niet echt uitzagen. Echter, met de vooruitgang in technologie en ontwerp, bootsen de huidige imitatie houten jaloezieën het uiterlijk van houtnerf bijna precies na, waardoor ze een geweldige keuze voor drukke huizen die een natuurlijke esthetiek nodig hebben.

Kunsthouten jaloezieën hebben enkele voordelen die ze wenselijker maken dan traditionele houten jaloezieën. Hoewel hout zelf prachtig is, kan het moeilijk te onderhouden en gevoelig voor schade zijn. Dat komt omdat echt hout poriën bevat die vocht opnemen. Als ze nat worden, zwelt het hout op. Zodra het hout weer opdroogt, krimpt het, waardoor de lamellen van de jaloezie kromtrekken en buigen.

Kunsthouten jaloezieën hebben dit probleem niet, omdat ze gemaakt zijn van synthetische, vochtbestendige en waterdichte materialen zoals PVC. Ze zijn duurzamer dan jaloezieën van echt hout en kunnen gebruikt worden in natte en vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Bovendien zullen deze jaloezieën niet zo gemakkelijk krassen als jaloezieën van natuurlijk hout, vooral zachte houtsoorten zoals balsa, ceder en balsempopulier.

Jaloezieën van goede kwaliteit imitatiehout zijn een geweldige manier om een kamer een natuurlijk houteffect te geven zonder je zorgen te hoeven maken over de duurzaamheid. Bovendien zijn jaloezieën van imitatiehout gemakkelijker schoon te maken dan andere alternatieven. Veeg de lamellen gewoon af met een vochtige doek of gebruik een stofzuiger met een meubelborstel.

Gerelateerde berichten
Interieur

De veelzijdigheid van kunststromingen

3 Minuten lezen
Kunst is een spiegel van de ziel en een expressie van het onuitsprekelijke. Het heeft de kracht om ruimtes te transformeren en…
Interieur

Heb jij nog een ‘tijdloos’ interieur?

2 Minuten lezen
Met het decoreren van een specifieke ruimte in je woning, kan je zeer veel kanten op. Verschillende objecten, ter decoratie, kunnen bijdragen…
Interieur

Veilig kunst kopen

2 Minuten lezen
Veilige moderne kunst kopen? Of wil je een afscheidcadeau collega veilig kopen? Bronzen beelden online kopen? Of wil je een sculptuur veilig…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *