NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Heb jij nog een ‘tijdloos’ interieur?

2 Minuten lezen

Met het decoreren van een specifieke ruimte in je woning, kan je zeer veel kanten op. Verschillende objecten, ter decoratie, kunnen bijdragen aan een bepaalde atmosfeer, waarmee jij wilt dat de desbetreffende ruimte samenhangt. Een populair decoratie attribuut is de klok. Van oorsprong natuurlijk bedoeld om de tijd op af te kunnen lezen, maar ondertussen in veel gevallen in gebruik ter decoratie. Gezien het doel om de tijd op af te kunnen lezen, staan of hangen klokken vaak op opvallende plekken. Hierom is het van belang dat de klok in de interieur stijl past en zo bijdraagt aan de samenhang van de atmosfeer van de ruimte.

Soorten klokken

De klok bestaat in allerlei soorten, stijlen en maten. Een belangrijk verschil is het gebruik van een mechanisch uurwerk of het gebruik van kwartskristal. Het tweede gebruik zorgt voor meer nauwkeurigheid in het weergeven van de tijd ten opzichte van een mechanisch uurwerk. Echter met het oog op interieurstyling is de eerste verdeling het gemakkelijkst te maken in wandklokken en tafelklokken.

Wandklokken passen perfect in het interieur wanneer er genoeg muurruimte beschikbaar is. Wanneer de klok in de desbetreffende interieurstijl past kan de wandklok in de vorm van bijvoorbeeld een stationsklok, koekoeksklok of designklok, veel toevoegen aan een stijlvol en levendig interieur.

Bij gebrek aan deze muurruimte, is er de optie voor een tafelklok. Kijk hier ook naar de beschikbare ruimte op de tafel of kast waar de klok geplaatst zal moeten worden. Zo kan je kiezen voor een kleinere vintage digitale wekker bij minder plaats, maar denk zeker ook aan een authentieke klok met mechanisch slingeruurwerk. Wederom afhankelijk van de samenhang met jouw interieur.

Stijlen

Naast de verschillende soorten klokken, is ook de stijl van de klok nog van belang. Afhankelijk van jouw interieur waar het mee samen moet vallen, kan je kiezen voor een meer industriële klok of juist een hele klassieke, ook wel landelijke klok. Zeker binnen deze stijlen is er weer veel variatie. Zo kan industrieel dus bestaan uit een vrij minimalistisch model of juist een uitgebreid kunstig werk, wat zelfs digitaal of analoog mogelijk is. Waar de klassieke, of landelijke klok, weer als koekoeksklok of oude stationsklok gezien kan worden.

Interieur advies

Voordat je een klok gaat aanschaffen, bekijk de desbetreffende ruimte goed. Zorg dat de potentiële klok zo gezegd “ademruimte” heeft en dus niet direct op de zijmuren of ander objecten aansluit. Heb je aan de muur genoeg ruimte, ga dan zeker voor een wandklok. Denk bijv. aan een wandklok 80 cm. Heb je minder ruimte op de muur, kies dan voor een tafelklok. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, kies je voor een grote of een wat kleiner model. De klok mag best een eyecatcher zijn, mits het wel passend is en bijdraagt aan de atmosfeer van de ruimte. Neem vooral de tijd om een passende klok te vinden.

Gerelateerde berichten
Interieur

De veelzijdigheid van kunststromingen

3 Minuten lezen
Kunst is een spiegel van de ziel en een expressie van het onuitsprekelijke. Het heeft de kracht om ruimtes te transformeren en…
Interieur

De voordelen van kunststof houten jaloezieën

1 Minuten lezen
Hout is een van de populairste ontwerpelementen dankzij de tijdloze stijl en duurzaamheid. Van enorme eettafels met levende randen tot kunst van…
Interieur

Veilig kunst kopen

2 Minuten lezen
Veilige moderne kunst kopen? Of wil je een afscheidcadeau collega veilig kopen? Bronzen beelden online kopen? Of wil je een sculptuur veilig…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *