NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wat doet ferrosulfaat

1 Minuten lezen
verouderd hout door ferrosulfaat

Ferrosulfaat is een vorm van ijzer. Niet ijzer als materiaal, maar het ijzer dat je in je lichaam kan opnemen. Huh nu denk je vast ben ik op een medische site terecht gekomen? IJzer en terrashout, waar gaat dit over? Er is echter wel degelijk een connectie tussen het stofje ferrosulfaat en hout. Wat die connectie dan is lees je hieronder!

De stof ferrosulfaat

Laten we eerst even inzoomen op ferrosulfaat. Wat houdt ferrosulfaat eigenlijk in? Ferrosulfaat is een vorm van de stof ijzer die je lichaam nodig heeft. Ferrosulfaat is dus eigenlijk ijzer maar dan in de vorm van of een tabletje of een drankje. Je lichaam heeft ijzer nodig voor de rode bloedcellen. Als je te weinig ijzer in je lichaam hebt kan je met behulp van medicijnen extra ijzer innemen. Onder deze medicijnen vallen tabletjes of drankjes ferrosulfaat. Ferrosulfaat verhelpt dus ijzertekort omdat het eigenlijk ijzer is. 

Coating op het hout

Nu gaan we even terugspringen naar hout. Zoals je je lichaam moet verzorgen en behandelen geldt dit ook voor hout. Om zo lang mogelijk van het hout te kunnen genieten moet je er ook voor zorgen. Je hoeft echt niet elke week je houten hekken of houten schuur te gaan poetsen. Echter heeft het hout wel eens in de zoveel tijd een behandeling nodig. Om je hout verder te beschermen kan je ook kiezen voor een coating. Een coating kan het hout waterdicht maken, beschermen tegen verkleuring, brandwerend maken, antislip maken maar ook een kleur aanbrengen op het hout.

De connectie tussen de twee

Tam tam tam nu zijn we op het punt gekomen dat we gaan kijken wat ijzer met hout te maken heeft. Coatings hebben verschillende functies, dit verschilt per coating. Coatings kunnen dus ook het hout een kleurtje geven. Dit is waar ferrosulfaat erbij komt kijken. Ferrosulfaat wordt gebruikt in coatings om hout een verouderde look te geven. Ferrosulfaat is dus een een van de hoofdingrediënten om een vergrijsde coating aan hout te geven.

Verouderen

Ferrosulfaat is dus een vorm van ijzer die mensen met ijzertekort innemen. Dit doen ze met behulp van tabletten of ferrosulfaat drankjes. Ferrosulfaat kan echter ook gebruikt worden in coatings om hout een verouderde kleur te geven. Het ijzer zorgt dus ervoor dat de kleur van coating met een verouderd en vergrijsd effect op het hout terecht komt.

Gerelateerde berichten
Huis

Hoe een seniorenverhuizing eruit ziet

2 Minuten lezen
Een seniorenverhuizing is een verhuizing waarbij oudere volwassenen verhuizen van hun huidige woning naar een nieuwe locatie die beter past bij hun…
Huis

Ledverlichting voor in de huiskamer

2 Minuten lezen
Ledverlichting kan op verschillende manieren in de huiskamer worden gebruikt om de sfeer en functionaliteit te verbeteren. Hieronder vind je enkele voorbeelden…
Huis

Maak een einde aan slapeloze nachten met een hordeur

2 Minuten lezen
Iedereen is wel bekend met het niet kunnen slapen op een warme zomernacht, omdat er een irritante steekvlieg over je hoofd heen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *