NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Huis opknappen

3 Minuten lezen
opknappen van het huis

Eens in de zoveel jaar is het tijd om het huis op te knappen. Meestal gebeurd dit met kleine stappen uitgespreid over een lange tijd. Maar soms willen mensen ook een soort inhaalslag maken. Vaak doet men dit omdat het handig uitpakt, want als je toch de vloer eruit haalt kan je beter meteen een nieuwe leiding laten leggen of het houdt onderhouden.

Het is daarom ook slim om bepaalde klussen tegelijkertijd aan te pakken. Zo zorg je er niet alleen voor dat de tijd efficiënt besteed wordt, maar bespaar je ook op de uitgaven die je anders dubbel zou moeten doen.

Nieuw tapijt laten leggen

Een voorbeeld van het huis opknappen is het laten leggen van een nieuw tapijt. Of je nu je oude tapijt vervangt of dat je überhaupt nog nooit tapijt hebt gehad, het geeft je woning altijd een andere look. Er zijn verschillende soorten met alle andere eigenschappen. Op basis hiervan kies je deze tapijten voor wat jij mooi en functioneel vindt in je woning.

Ga je voor een zachte of harde stof? Eentje die makkelijk schoon te houden is of een eentje met een uniek patroon? Laat je in de winkel adviseren over welke goed past bij je interieur. Of het snel slijt als er meubels op komen te staan of hoe je het schoonmaakt. In de meeste gevallen laat je het ook meteen leggen door de partij waarbij je het koopt.

Badkamer verbouwen

Is het ’s ochtends erg koud in de badkamer en wil je het liefst een nieuwe verwarming installeren? Of ben je die oude douche zat en wil je een gloednieuwe inloopdouche plaatsen? In beide gevallen is er een stukje verbouwing nodig. Alhoewel dit soort relatief kleine verbouwingen nog overzichtelijk zijn moet het toch goed gepland worden. Je zal een tijd zonder deze faciliteiten zitten. Zorg daarom dat je alles zo soepel mogelijk laat verlopen. Sluit met de aannemer kort wanneer alles klaar is en zorg dat alle materialen al in huis zijn voordat de klus van start gaat.

Ook hierbij geldt weer dat het handig is om meerdere projecten in één keer aan te pakken. Als je toch de douche eruit sloopt om het te vervangen, neem dan nog een kijkje bij je toilet om te zien of je toch niet een nieuwe wandcloset wil. Denk ook aan het warme water wat je wilt gebruiken. Is het niet tijd om die cv-ketel een keer aan een onderhoudsbeurt te onderwerpen of te vervangen met een nieuwe? Bovendien bespaart een nieuwe verwarming veel geld.

Huiskamer inrichten

De huiskamer inrichten doet men meestal om een nieuwe frisse indruk te maken. Een andere omgeving heeft een vernieuwend effect op de stijl van het huis en als je het goed aanpakt verwerk je een thema in je woning waardoor alles één geheel vormt. De keuze van wat waarmee je je huiskamer inricht heeft hier een groot aandeel in. Of je de wat meer robuuste kant op gaat of juist een verfijnde designer stijl kiest, er zijn zoveel (online) winkels waar je leuke spullen kunt halen dat je oneindig kan blijven combineren.

Begin bij de basis wanneer je de huiskamer opnieuw gaat inrichten, zorg dat de grote onderdelen kloppen en bij elkaar horen: de bank, de tafel, de kasten en de stoelen. Daarna is het tijd om de subtielere dingen aan te pakken. Denk hierbij aan losse plankjes of een vloerlamp naast een bijzettafel. Ook hierbij maak je keuzes in materiaalsoort, grootte, stijl en kleur.

Tijd voor een nieuw energiecontract

Misschien iets waar je niet zo snel aan denkt, maar overstappen naar een nieuw energiecontract hoort ook bij het opknappen van het huis. Veel huishoudens kunnen jaarlijks behoorlijk wat geld besparen op hun energierekening door over te stappen naar een nieuwe leverancier.

Tegenwoordig zijn er op internet genoeg vergelijkers te vinden om de juiste aanbieder te kiezen. Ook krijg je bij het kiezen van een nieuwe provider vaak een leuk cadeau. Om een net overzicht te krijgen van wat er allemaal mogelijk is bij jou in de buurt zoek je het makkelijk op via een van de beschikbare online energievergelijkers.

Beveiliging controleren

Tot slot wil je uiteraard je woning veilig stellen tegen criminelen. Je hebt net een investering gedaan in je interieur en je wilt niet dat er wordt ingebroken en alle waardevolle spullen worden gestolen. Een van de beste aanpakken is het voorkomen van de misdaden. Dit doe je door zichtbaar een betere beveiliging te hebben dan dat de moeite waard is om de kostbaarheden te proberen te stelen.Een slotenmaker helpt je bij het opzetten van een goede beveiliging van je huis. Verder informeert een slotenmakersbedrijf je ook in de mogelijkheden van andere beveiliging, zoals het installeren van camera’s of alarmsystemen. Vraag het de slotenmaker.

Gerelateerde berichten
Klussen

Manieren om de inboedel uit je huis te ontruimen

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende manieren om inboedel uit een huis te ontruimen. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende methoden. Ook een woningontruimingsbedrijf kan je hierbij…
Klussen

Stukadoor voor droog of nat stucwerk

1 Minuten lezen
Bij stukadoorswerk heeft u de keuze tussen het droge of natte systeem. Het droge systeem bestaat uit het gebruik van gipsplaat voor…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *