NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Beter slapen? Hier moet je op letten bij het inrichten van jouw slaapkamer

2 Minuten lezen
slaapkamer beter slapen

Slaap je al tijden onrustig? Lig je uren te woelen en ben je vaak alweer snel wakker? Dan is het belangrijk dat je dit probleem vroegtijdig aanpakt. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders kampen met slaapproblemen. Hoewel dit op de korte termijn slechts vervelend is, kan dit op de lange termijn enorme gevolgen hebben voor de gezondheid. Hoewel slaapproblemen allerlei verschillende oorzaken kunnen hebben, zijn er ook zaken waar menigeen niet over nadenkt. Bijvoorbeeld de inrichting van de slaapkamer. Het lijkt misschien een beetje gek, maar er kunnen onbewust elementen in deze ruimte zijn die jouw nachtrust verstoren. In dit artikel geven we enkele tips om voortaan beter te kunnen slapen.

Een nieuwe inrichting of indeling van de slaapkamer kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van jouw nachtrust. Ben jij het zat om iedere keer vermoeid je bed uit te stappen? En is het hoog tijd voor verandering? Maak dan gebruik van de volgende tips!

Plaats je bed in het midden van de kamer

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het de nachtrust bevorderd als het bed centraal geplaatst wordt. De wijze waarop je je bed neerzet kan dan ook de nodige slaapproblemen verhelpen. Bovendien heeft het ook nog enkele praktische voordelen om je bed in het midden van de slaapkamer te plaatsen. Zo zal de ruimte optisch groter lijken en wordt het geluid van buitenaf tot het minimum beperkt. Hierdoor slaap je veel rustiger en zal je minder snel gewekt worden.

Wil je je nachtrust nog een extra boost geven? Investeer dan ook in een kwalitatief dekbed van Weidswonenenslapen.nl. Zo geniet je altijd van een prettig slaapklimaat, waardoor je niet alleen rustiger maar ook comfortabeler de slaap kunt vatten.

Rustige kleuren

Kleuren kunnen het interieur maken of breken. Daarom is het verstandig om goed op het kleurgebruik in iedere ruimte te letten. Toch willen we hier voor de slaapkamer nog wel een kanttekening aan toevoegen. Waar je namelijk in de rest van de woning gerust kan experimenteren met opvallende en bijzondere kleuren, adviseren wij om dit in de slaapkamer juist niet te doen.

De slaapkamer is voornamelijk bedoeld om in te slapen. Wanneer je felle kleuren gebruikt kan de nachtrust onnodig verstoord worden. Je hersenen krijgen hierbij niet het seintje om tot rust te kunnen komen. Hierdoor zal je de slaap moeilijker vatten. Om dit te voorkomen is het dan ook belangrijk om vooral rustgevende kleuren te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor pasteltinten. Deze zijn niet alleen heel sfeervol en warm, maar dragen ook nog eens bij aan een rustigere omgeving.

Verduisterende gordijnen

Houd voldoende rekening met de ligging van de slaapkamer. Wanneer je kamer op het zuiden ligt, zal al heel snel aan die kant de zon opkomen. Dit betekent dat er al heel vroeg in de morgen veel licht aan jouw kant van de slaapkamer is. Hoewel dit voor sommige mensen geen enkel probleem hoeft te vormen, kan dit voor onrustige slapers funest zijn voor de nachtrust. Dan kan je nog zo’n comfortabel bed en molton hoeslaken van Weidswonenenslapen hebben, maar je nachtrust zal niet meer terugkomen. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat mensen die in een (te) lichte slaapkamer slapen ook een grotere kans op het ontwikkelen van depressies hebben.

Kortom, genoeg reden om óf in een andere kamer te gaan slapen óf verduisterende gordijnen aan te schaffen. Zo los je het probleem in één klap op.

Gerelateerde berichten
Slapen

De wetenschap achter hoofdeinden: Waarom hebben bedden een hoofdeinde?

4 Minuten lezen
Heeft u zich ooit afgevraagd waarom bedden hoofdeinden hebben? Het lijkt misschien een overbodige toevoeging aan een bed, maar hoofdeinden spelen een…
Slapen

Doe dit overdag en je zult lekkerder slapen

1 Minuten lezen
Wist je dat vele mensen in Nederland serieuze slaapproblemen hebben? Goed slapen is van groot belang voor je gezondheid. Slaap je niet…
Slapen

Vijf redenen waarom jij niet goed slaapt!

2 Minuten lezen
Heb jij last van een slaapprobleem? Of zelf een slaapstoornis? Er zijn veel mensen die last hebben van dit soort problemen en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *