NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Hierdoor slaapt u nog beter in een boxspring

2 Minuten lezen
boxspring om op te slapen

Een boxspring staat al bekend om het feit dat zij bijdragen aan een goede nachtrust in huis. Dit heeft er onder andere mee te maken dat zij voorzien zijn van extra veringen en een hoge instap hebben. Toch zijn er meerdere manieren mogelijk die bijdragen aan een nog betere slaap in een boxspring in uw woning. Om hierachter te komen, nodigen wij u uit om dit artikel door te nemen, zodat u nog meer uitgerust aan een nieuwe dag kan beginnen. 

Kies de juiste bodem voor uw boxspring

Een boxspring kan verschillende soorten bodems hebben. Het verschil zit voornamelijk in de vering. Zo zijn er bodems die voorzien zijn van een bonellvering en bodems met pocketveringen. Bonellveringen hebben meerdere spiraalvormige veringen in de bodem verwerkt. Deze veren zijn verdeeld over meerdere lagen en lopen over de hele lengte van het bed. De veren zijn met elkaar verbonden door middel van een metaaldraad, hierdoor wordt het lichaamsgewicht gelijk verspreid over de hele vering.

Er zijn ook boxsprings verkrijgbaar met pocketveringen. Deze veringen zitten los van elkaar en zorgen hierdoor voor meer spreiding van het lichaamsgewicht. Dit draagt uiteindelijk bij aan een betere slaaphouding dan dat van een bonellvering.

Boxsprings met een verstelbare bodem

Het is ook mogelijk om uw boxspring te voorzien van een verstelbare bodem. Dit betekend dat u het hoofd en het voeteneinde kan verstellen in hoogte. Door hier gebruik van te maken, kunt u uw lichaam in een betere houding plaatsen tijdens het slapen. Door bijvoorbeeld het voeteneinde een stukje omhoog te zetten, verlaagt u de druk op de rug. Hierdoor komen de spieren en wervels in uw rug meer tot rust en heeft u een betere nachtrust. Dit is voornamelijk voor mensen met rug en nekklachten een aanrader. Doordat u zelf het hoofd en voeteneinde van de boxspring kan verstellen, kunt u voor uzelf de perfecte houding vinden die de druk op de juiste plek verlicht. Via de webshop kunt u altijd een variant vinden voor bij u in huis. Zoekt u nog een leuke industriële bijzettafel voor op de slaapkamer? Interwonen is de partij voor u.

Naast dat u beter slaapt op een boxspringbodem die verstelbaar is, kunt u ook gemakkelijker vanuit bed een boek lezen, tv kijken of gezellig met uw familie ontbijten op het bed. Want ook op deze momenten kunt u het hoofdeinde verstellen en neemt u een meer natuurlijke houding aan, waarmee u rug en nekklachten kunt voorkomen. 

Maak gebruik van een topper

Een topper is een extra matras voor op een boxspring, die bovenop uw normale matras komt te liggen. Dit matras is vaak 5 tot 20 centimeter dik en zorgt voor meer slaapcomfort. Een topper is voornamelijk bedoeld om uw huidige matras te ondersteunen wanneer er al kuilvorming is ontstaan, maar ook om een andere stevigheid te bieden. Als het tijd is om de slaapkamer op te knappen kiest u voor duurzaam loodgietersmateriaal. Toppers zijn namelijk verkrijgbaar in harde en zachte vormen, net waar uw voorkeur naar uit gaat. Zo haalt u hoge kwaliteit naar uw eigen woning. Daarnaast zorgt het voor een langere levensduur van uw matras en is het hygiënischer doordat de topper makkelijker schoon te maken is dan een normaal matras van een boxspring. Dit maakt het een goede investering voor uw huis.

Gerelateerde berichten
Slapen

De wetenschap achter hoofdeinden: Waarom hebben bedden een hoofdeinde?

4 Minuten lezen
Heeft u zich ooit afgevraagd waarom bedden hoofdeinden hebben? Het lijkt misschien een overbodige toevoeging aan een bed, maar hoofdeinden spelen een…
Slapen

Doe dit overdag en je zult lekkerder slapen

1 Minuten lezen
Wist je dat vele mensen in Nederland serieuze slaapproblemen hebben? Goed slapen is van groot belang voor je gezondheid. Slaap je niet…
Slapen

Vijf redenen waarom jij niet goed slaapt!

2 Minuten lezen
Heb jij last van een slaapprobleem? Of zelf een slaapstoornis? Er zijn veel mensen die last hebben van dit soort problemen en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *