NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Gezonder wonen in 2020

2 Minuten lezen

Een goede gezondheid begint bij je woning, ja echt waar. Je brengt namelijk de meeste tijd van je leven door bij je thuis. Het is dus wel zo logisch dat je huis veilig en gezond is voor jou en je gezin. Hieronder zullen een aantal goede tips staan hoe jij je huis gezond en veilig kan houden. 

Algemeen

  • Haal meer groen in huis. Dat is de eerste stap. Planten zijn erg belangrijk om het lucht in huis te filteren. Daarnaast is het bewezen dat planten goed zijn voor je humeur. Tegenwoordig zijn planten heel mooi te combineren met je interieur. 
  • Installeer genoeg rook- en koolstofmonoxidemelders. Op elke verdieping moet je er minimaal 1 hebben voor een optimale veiligheid. 
  • Check je huis op lood. In oude huizen komt het nog wel voor dat er veel lood in de leidingen zit. Als dit het geval is moet je dit weg laten halen. Dit kan je controleren door met een magneet langs je leidingen te gaan. Als hij niet blijft hangen zit er teveel lood. 

Badkamer

  • Koop alleen maar producten voor je schoonmaak en cosmetica die ook duurzaam zijn. Denk aan producten zonder giftige stoffen, die niet schadelijk zijn voor het milieu en die eerlijk zijn geproduceerd.
  • Let op producten met triclosan en triclocarban als desinfecterende stof. Deze stoffen zijn schadelijk en kunnen zitten in zeep, gezichtscreme, shampoo, body lotion enzovoort. 
  • Het belangrijkste in de badkamer is een goede ventilatie. De luchtvochtigheid is hier natuurlijk het hoogst en om schimmel te voorkomen is een goede luchtstroom noodzakelijk. Hou daarom altijd een raampje open of zet het ventilatiesysteem aan. 

Slaapkamer

  • Om je ritme beter te maken voor dag en nacht is het een goede tip om verduisterende gordijnen op te hangen. Dim als het kan je lichten en zet alle apparaten die licht geven uit. 
  • Probeer zoveel mogelijk geluiden van buiten te dempen. Je zal merken dat je dan ook beter in slaap komt. Dikke gordijnen kunnen al heel goed helpen. Als je in een drukke buurt woont kan je zelfs een speciaal ruis-apparaat kopen die geluiden maakt zodat je geluiden van buiten niet meer hoort.
  • Probeer je slaapkamer koel te houden. Geen reden om je verwarming aan te doen in je slaapkamer. Een dik dekbed kan je al lekker warm maken. Dit bespaart energie. 

Wil je nu nog meer tips weten over gezonder wonen? Kijk voor meer informatie en leuke meubels op https://interwonen.nl/.

Gerelateerde berichten
Huis

Hoe een seniorenverhuizing eruit ziet

2 Minuten lezen
Een seniorenverhuizing is een verhuizing waarbij oudere volwassenen verhuizen van hun huidige woning naar een nieuwe locatie die beter past bij hun…
Huis

Ledverlichting voor in de huiskamer

2 Minuten lezen
Ledverlichting kan op verschillende manieren in de huiskamer worden gebruikt om de sfeer en functionaliteit te verbeteren. Hieronder vind je enkele voorbeelden…
Huis

Maak een einde aan slapeloze nachten met een hordeur

2 Minuten lezen
Iedereen is wel bekend met het niet kunnen slapen op een warme zomernacht, omdat er een irritante steekvlieg over je hoofd heen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *