NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Gezonder wonen in 2020

2 Minuten lezen

Een goede gezondheid begint bij je woning, ja echt waar. Je brengt namelijk de meeste tijd van je leven door bij je thuis. Het is dus wel zo logisch dat je huis veilig en gezond is voor jou en je gezin. Hieronder zullen een aantal goede tips staan hoe jij je huis gezond en veilig kan houden. 

Algemeen

  • Haal meer groen in huis. Dat is de eerste stap. Planten zijn erg belangrijk om het lucht in huis te filteren. Daarnaast is het bewezen dat planten goed zijn voor je humeur. Tegenwoordig zijn planten heel mooi te combineren met je interieur. 
  • Installeer genoeg rook- en koolstofmonoxidemelders. Op elke verdieping moet je er minimaal 1 hebben voor een optimale veiligheid. 
  • Check je huis op lood. In oude huizen komt het nog wel voor dat er veel lood in de leidingen zit. Als dit het geval is moet je dit weg laten halen. Dit kan je controleren door met een magneet langs je leidingen te gaan. Als hij niet blijft hangen zit er teveel lood. 

Badkamer

  • Koop alleen maar producten voor je schoonmaak en cosmetica die ook duurzaam zijn. Denk aan producten zonder giftige stoffen, die niet schadelijk zijn voor het milieu en die eerlijk zijn geproduceerd.
  • Let op producten met triclosan en triclocarban als desinfecterende stof. Deze stoffen zijn schadelijk en kunnen zitten in zeep, gezichtscreme, shampoo, body lotion enzovoort. 
  • Het belangrijkste in de badkamer is een goede ventilatie. De luchtvochtigheid is hier natuurlijk het hoogst en om schimmel te voorkomen is een goede luchtstroom noodzakelijk. Hou daarom altijd een raampje open of zet het ventilatiesysteem aan. 

Slaapkamer

  • Om je ritme beter te maken voor dag en nacht is het een goede tip om verduisterende gordijnen op te hangen. Dim als het kan je lichten en zet alle apparaten die licht geven uit. 
  • Probeer zoveel mogelijk geluiden van buiten te dempen. Je zal merken dat je dan ook beter in slaap komt. Dikke gordijnen kunnen al heel goed helpen. Als je in een drukke buurt woont kan je zelfs een speciaal ruis-apparaat kopen die geluiden maakt zodat je geluiden van buiten niet meer hoort.
  • Probeer je slaapkamer koel te houden. Geen reden om je verwarming aan te doen in je slaapkamer. Een dik dekbed kan je al lekker warm maken. Dit bespaart energie. 

Wil je nu nog meer tips weten over gezonder wonen? Kijk voor meer informatie en leuke meubels op https://interwonen.nl/.

Gerelateerde berichten
Huis

Wat doet ferrosulfaat

1 Minuten lezen
Ferrosulfaat is een vorm van ijzer. Niet ijzer als materiaal, maar het ijzer dat je in je lichaam kan opnemen. Huh nu…
Huis

Duurzame woningen stijgen in waarde

2 Minuten lezen
Het milieu is veel terugkomend thema bij de overheid. Subsidies op duurzame werkzaamheden zijn enorm hoog, omdat de overheid de toename van…
Huis

Starcooling voor hét werkklimaat

1 Minuten lezen
Het ultieme werkklimaat kan gecreëerd worden door Starcooling.nl. Het juiste klimaat op werk of thuis heeft vele voordelen en dat wordt in…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *