Site pictogram Woonkamerinterieur

Vijf redenen waarom jij niet goed slaapt!

niet goed slapen

Heb jij last van een slaapprobleem? Of zelf een slaapstoornis? Er zijn veel mensen die last hebben van dit soort problemen en daarom heb ik besloten om een korte blog te schrijven. Deze blog geeft vijf redenen aan waardoor jij wellicht minder goed slaapt. Een goed begin is om te zoeken naar boxspring deals waar je voordelig een bed kunt kopen.

Je telefoon

Ben jij net als mij dat je de hele tijd op je telefoon zit? Whatsapp, Instagram en het internet je bent er constant mee bezig. Het is niet echt gezond, maar we doen het wel. In de avond is het echter slim om je telefoon weg te doen of bijvoorbeeld op vliegtuigstand te zetten. We moeten namelijk ons lichaam en onze hersenen de kans geven te herstellen en dat doe je wanneer je slaapt. Ook zie je dat veel mensen in hun bed nog zitten te piekeren of stress hebben. Tenslotte zorgt het blauwe licht op je telefoon ervoor dat de kans kleiner is dat je in slaap valt. Ook de temperatuur in je huis maakt veel uit of je goed kunt slapen. Met een airco zorg je voor heerlijk rustige nachten in de zomer.

Teveel koffie drinken

Koffie is niet alleen enorm lekker, het is ook nog eens verslavend. Dit komt door de stof cafeïne die in koffie zit en in frisdranken als cola. Cafeïne geeft je een energieboost, vandaar dat mensen dit vaak gebruiken om hun dag mee op te starten. Hier is niks mis mee, maar mijn advies is om koffie niet voor het slapen gaan te drinken. Er is dan een grote kans dat je geen oog dicht doet, omdat je veel energie hebt en veel gaat nadenken en piekeren.

Een slecht bed

Je bed moet zorgen voor een goede ondersteuning voor je lichaam. Op de grond slaap je natuurlijk minder lekker dan in een heerlijk luxe bed. Mijn advies is daarom om ook in je bed te investeren. Slapen is super belangrijk voor je gezondheid en daar hoort dus een goed bed bij. Ik koos daarom voor een boxspring en sindsdien slaap ik stukken beter. Deze boxspring geeft mij veel ondersteuning, is lekker warm en hij ventileert goed. Dit maakt slapen een stuk makkelijker! Kijk op het internet voor veel boxspring deals.

Het toilet

Niets is zo vervelend als wakker worden midden in de nacht en dan naar de toilet moeten. Het is niet alleen vreselijk om uit bed te komen, het is ook nog eens slecht voor je nachtrust (die wordt dan verstoord). Dit kun je wellicht voorkomen door twee dingen te doen: naar het toilet gaan voordat je gaat slapen en minder drinken voor je gaat slapen. Probeer een paar uur voor je gaat slapen niets meer te drinken en dus al helemaal geen koffie. 

Slechte discipline

Hierboven heb ik al enkele redenen genoemd, maar de meeste simpele is misschien wel de belangrijkste, namelijk je discipline. Ga op tijd naar bed! Je hebt ongeveer tussen de zes en acht uur slaap nodig, dan moet je dus op tijd naar bed. Daarnaast kun je nog kijken naar manieren om beter te slapen. Minder koffie drinken en een beter bed kopen bijvoorbeeld. Naast deze redenen zijn er natuurlijk nog veel meer te verzinnen, maar jij moet naar een oplossing zoeken, want slapen is belangrijk voor je gezondheid.

Mobiele versie afsluiten